Кулинарни рецепти » Овнешко пилаф

 Овнешко пилаф

Продукти: (за 4 порции)

• 600-700 г овнешко месо
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. стрита чубрица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена течаща вода, отцеждаме го и го нарязваме на хапки. Изпържваме ги на слаб огън в част от мазнината, докато се позачервят от всички страни.

Прибавяме ситно нарязания лук и 500 мл топла вода, захлупваме плътно съда и задушаваме на умерено тих огън, докато месото омекне. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, стритата чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Почистваме, измиваме и отцеждаме ориза. Запържваме го в останалата мазнина, докато стане прозрачен. След това го заливаме с малко топла вода, посоляваме на вкус и задушаваме десетина минути.

Разстиламе задушения ориз на дъното на намаслена тавичка, а върху него изсипваме месото заедно със соса. Запичаме ястието десетина минути в умерена фурна. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало