Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка зелка
• 1,5 к.ч. олио
• 750 г кайма
• 1 глава лук
• 1-2 зелени пиперки
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 домата
• 3 яйца
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелката на тънки ивички, посоляваме, заливаме с половината от мазнината и малко вода и задушаваме, докато омекне и се позапържи.
В останалото олио запържваме каймата заедно със ситно нарязаните лук и пиперки. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и смесваме със зелето. Разбъркваме сместа, подправяме я с червен пипер и изсипваме в тавичка.
Отгоре нареждаме нарязаните на филийки домати и печем ястието в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната заливаме мусаката с разбитите в прясното мляко яйца и запичаме в силна фурна, докато се зачерви заливката.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...