Продукти:
• 750 г кайма смес
• 250 г телешка кайма
• 2 филии твърд хляб
• 2 яйца
• 1 маринована чушка
• 1 глава лук
• 50 г кашкавал
• 100 г маслини
• 125 мл течна сметана
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• задушен зелен фасул за гарнитура
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200 градуса. Накисваме хляба във вода и отцеждаме. Нарязваме лука на ситно, а кашкавала и маслините - на кубчета.
Омесваме каймата с яйцата, хляба, маслините, кашкавала и нарязаните на ситно чушка и лук. Подправяме със сол и черен пипер и оформяме руло, което слагаме в тавичка, намазана с олио. Сипваме малко вода и печем 50-60 минути.
Кипваме сметаната със 125 мл вода. Сгъстяваме с малко брашно и след 1-2 минути сваляме от огъня. Подправяме със сол и пипер на вкус.
Сервираме рулото, нарязано на филийки, с гарнитура от задушен зелен фасул. Сосът поднасяме отделно.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...