Продукти:
• 500 г кайма
• 150 г сирене
• 50 г кашкавал
• 4-5 домата
• 2 двойни шепи киселец
• 1 връзка пресен лук
• 2 к.ч. олио
• 4 яйца
• 4 люти чушлета
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В загрятото олио задушаваме при непрекъснато бъркане ситно нарязания лук, добавяме ситно нарязания киселец, каймата и нарязаните домати. Посоляваме и подправяме с черния пипер и чубрицата.
Разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с натрошено сирене и заливаме със соса от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Запичаме във фурна и преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...