Кулинарни рецепти » Орманлийски патладжани

 Орманлийски патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 големи патладжана
• 400 г кайма
• 100 г сирене
• 100 г кашкавал
• 2 яйца
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол

За соса:

• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 1с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, разрязваме ги надлъжно на две, посоляваме ги и ги оставяме да се отцеждат 30 мин. След това ги измиваме, подсушаваме ги и ги издълбаваме, като запазваме вътрешността. Пускаме издълбаните патладжани във вряща подсолена вода за 5 мин.

В дълбок съд размесваме каймата с яйцето, натрошеното сирене, вътрешността на патладжаните, скълцания чесън, сол и черен пипер. Пълним патлажаните със сместа, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в предварително затоплена слаба фурна.

Приготвяме соса, като на слаб огън запържваме ситно нарязания лук и към него прибавяме настърганите домати, сол и черен пипер. Варим соса, докато се сгъсти, и с него заливама изпечените патладжани. След това запичаме във фурната още няколко минути и сервираме ястието веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало