Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи патладжана
• 400 г кайма
• 100 г сирене
• 100 г кашкавал
• 2 яйца
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
За соса:
• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 1с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните, разрязваме ги надлъжно на две, посоляваме ги и ги оставяме да се отцеждат 30 мин. След това ги измиваме, подсушаваме ги и ги издълбаваме, като запазваме вътрешността. Пускаме издълбаните патладжани във вряща подсолена вода за 5 мин.
В дълбок съд размесваме каймата с яйцето, натрошеното сирене, вътрешността на патладжаните, скълцания чесън, сол и черен пипер. Пълним патлажаните със сместа, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в предварително затоплена слаба фурна.
Приготвяме соса, като на слаб огън запържваме ситно нарязания лук и към него прибавяме настърганите домати, сол и черен пипер. Варим соса, докато се сгъсти, и с него заливама изпечените патладжани. След това запичаме във фурната още няколко минути и сервираме ястието веднага.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...