Кулинарни рецепти » Телешка касерола

 Телешка касерола

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 1 консерва зелен боб
• 400 г мариновани моркови
• 1 консерва царевица
• 1 консерва грах
• 250 г сирене
• 50 г краве масло
• 4 ч.ч. картофено пюре (полуфабрикат)
• черен пипер, сол
• подправки по избор

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го пържим заедно с каймата 5-10 минути. Поръсваме с черен пипер и подправки. Разстиламе тази смес на дъното на предварително намазана с олио тавичка.

Последователно нареждаме на пластове над каймата отцедения зелен боб, нарязаните моркови, отцедените царевица и грах. Нарязваме сиренето на филийки, които нареждаме върху зеленчуците, а върху филийките слагаме парченца масло.


Приготвяме картофеното пюре според указанията на опаковката, но добавяме още малко прясно мляко или вода, за да стане малко по-рядко. Покриваме цялата касерола с пюрето.

Печем около 1 час при 180°С, докато картофеното пюре хване коричка. Ястието става по-вкусно, ако го приготвим в пръстен съд с разлата форма.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало