Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 1 консерва зелен боб
• 400 г мариновани моркови
• 1 консерва царевица
• 1 консерва грах
• 250 г сирене
• 50 г краве масло
• 4 ч.ч. картофено пюре (полуфабрикат)
• черен пипер, сол
• подправки по избор
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим заедно с каймата 5-10 минути. Поръсваме с черен пипер и подправки. Разстиламе тази смес на дъното на предварително намазана с олио тавичка.
Последователно нареждаме на пластове над каймата отцедения зелен боб, нарязаните моркови, отцедените царевица и грах. Нарязваме сиренето на филийки, които нареждаме върху зеленчуците, а върху филийките слагаме парченца масло.
Приготвяме картофеното пюре според указанията на опаковката, но добавяме още малко прясно мляко или вода, за да стане малко по-рядко. Покриваме цялата касерола с пюрето.
Печем около 1 час при 180°С, докато картофеното пюре хване коричка. Ястието става по-вкусно, ако го приготвим в пръстен съд с разлата форма.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...