Кулинарни рецепти » Телешка касерола

 Телешка касерола

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 1 консерва зелен боб
• 400 г мариновани моркови
• 1 консерва царевица
• 1 консерва грах
• 250 г сирене
• 50 г краве масло
• 4 ч.ч. картофено пюре (полуфабрикат)
• черен пипер, сол
• подправки по избор

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го пържим заедно с каймата 5-10 минути. Поръсваме с черен пипер и подправки. Разстиламе тази смес на дъното на предварително намазана с олио тавичка.

Последователно нареждаме на пластове над каймата отцедения зелен боб, нарязаните моркови, отцедените царевица и грах. Нарязваме сиренето на филийки, които нареждаме върху зеленчуците, а върху филийките слагаме парченца масло.


Приготвяме картофеното пюре според указанията на опаковката, но добавяме още малко прясно мляко или вода, за да стане малко по-рядко. Покриваме цялата касерола с пюрето.

Печем около 1 час при 180°С, докато картофеното пюре хване коричка. Ястието става по-вкусно, ако го приготвим в пръстен съд с разлата форма.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало