Кулинарни рецепти » Добружанска мусака

 Добружанска мусака

Продукти:

• 1 кг месо (свинско или телешко)
• 1 връзка зелен лук (или 1 глава стар)
• 500 г гъби
• 15 лозови листа
• 1 ч.ч. ориз
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз
• копър
• джоджен
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в херметическа тенджера заедно със ситно нарязаните лук, гъби и лозови листа. Поръсваме с наситнени джоджен и копър, посоляваме и подправяме с черен и червен пипер. Наливаме вода, която трябва да покрие продуктите. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 30-35 мин.

Прехвърляме сместа в намаслена тавичка, сипваме ориза и добавяме още вода, така че съотношението между ориза и течността да е 1:3. Печем в умерена фурна, докато оризът омекне напълно. Накрая поръсваме с наситнен магданоз и заливаме с яйцето, което сме разбили с киселото мляко. Допичаме във фурната, докато ястието хване розова коричка.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало