Продукти: (за 4-5 порции)
• 1,4 кг предни свински ребра
• 1 щипка зелен китайски чай
• 500 мл кипяща вода
• 50 мл соев сос
• 4 скилидки чесън
• 3 зърна карамфил
• 1 зърно анасон
• 40 г захар
• 40 г краве масло
• 2 големи глави лук
Начин на приготвяне:
Заливаме чаените листа с кипящата вода, киснем 5 мин и прецеждаме чая. Добавяме соевия сос, карамфила, анасона, половината захар и счукания чесън. Оставяме маринатата да изстине.
Варим ребрата около 20 мин. Изваждаме ги и ги обливаме с топла вода. Хубаво ги накисваме в маринатата и оставяме съда 4 часа в хладилника, като периодично обръщаме ребрата.
Загряваме фурната на 180°С. Нареждаме ребрата на пергаментова хартия върху решетката на фурната и печем 45 мин като периодично ги мажем с маринатата.
В тиган с дебело дъно стопяваме маслото. Задушаваме нарязания на много тънки филийки лук 2-3 мин. Поръсваме с останалата захар и малко засилваме котлона. Продължаваме да пържим, докато лука поруменее равномерно. Бъркаме постоянно. Наливаме 75 мл от маринатата и намаляваме котлона.
Оставяме лучената смес да покъкри 5 мин, прехвърляме я в купа и пасираме на каша. С част от този сос намазваме ребрата и печем още 5 мин. Сервираме ги заляти с останалия сос.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...