Продукти: (за 4-5 порции)
• 1,4 кг предни свински ребра
• 1 щипка зелен китайски чай
• 500 мл кипяща вода
• 50 мл соев сос
• 4 скилидки чесън
• 3 зърна карамфил
• 1 зърно анасон
• 40 г захар
• 40 г краве масло
• 2 големи глави лук
Начин на приготвяне:
Заливаме чаените листа с кипящата вода, киснем 5 мин и прецеждаме чая. Добавяме соевия сос, карамфила, анасона, половината захар и счукания чесън. Оставяме маринатата да изстине.
Варим ребрата около 20 мин. Изваждаме ги и ги обливаме с топла вода. Хубаво ги накисваме в маринатата и оставяме съда 4 часа в хладилника, като периодично обръщаме ребрата.
Загряваме фурната на 180°С. Нареждаме ребрата на пергаментова хартия върху решетката на фурната и печем 45 мин като периодично ги мажем с маринатата.
В тиган с дебело дъно стопяваме маслото. Задушаваме нарязания на много тънки филийки лук 2-3 мин. Поръсваме с останалата захар и малко засилваме котлона. Продължаваме да пържим, докато лука поруменее равномерно. Бъркаме постоянно. Наливаме 75 мл от маринатата и намаляваме котлона.
Оставяме лучената смес да покъкри 5 мин, прехвърляме я в купа и пасираме на каша. С част от този сос намазваме ребрата и печем още 5 мин. Сервираме ги заляти с останалия сос.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...