Кулинарни рецепти » Свински джолани в глинен гювеч

 Свински джолани в глинен гювеч

Прoдукти:

• 2-3 свински джолана (в зависимост от размера на гювеча)
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3 глави лук
• 5-6 моркова
• 1 глава целина
• 5-6 гъби
• 1 глава чесън
• 3-4 зърна бахар
• 2-3 дафинови листа
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме джоланите и ги слагаме в гювеча. Добавяме едро нарязаните зеленчуци: лук, моркови, целина, гъби и цели скилидки чесън. Подправяме с бахар, черен пипер, натрошен дафинов лист и сипваме бялото вино.

Печем при температура 180-200°С, докато месото започне да се отделя от костите. Сервираме с варен ориз или картофено пюре.

Автор: Тодорка Денева

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало