Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг шилешко /овнешко/ месо
• 100 г краве масло
• 2-3 глави лук
• 300 г домати
• 300 г гъби
• 300 г картофи
• 2-3 люти чушки
• 5-6 скилидки чесън
• 10-12 лозови листа
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки. Почистваме гъбите и ги нарязваме на ивички, обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Лука нарязваме на филийки.
В емайлирана тавичка слагаме хапките месо, нарязаните лук, гъби и домати, а така също – скилидките чесън, чубрица и риган. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, заливаме с разтопеното масло и разбъркваме.
Покриваме отгоре продуктите с лозовите листа и завиваме тавата с алуминиево фолио. Задушаваме кебапа около 3 часа в много слаба фурна.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...