Продукти: (за 4 порции)
• 750 г телешка кайма
• 4 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. доматен сок
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме каймата в олиото заедно със ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с брашното и с черен пипер. Заливаме с доматения сок, разбъркваме и прехвърляме сместа в огнеупорен съд, в който впоследствие ще поднесем ястието.
Нарязваме доматите на филийки, подреждаме ги керемидообразно около месото и ги посоляваме. Печем в силна фурна, докато се запекат доматите.
Изваждаме от фурната, оформяме на повърхността четири вдлъбнатинки, в които счукваме от ниско яйцата. Посоляваме ги, поръсваме ги с разтопеното масло и отново слагаме във фурната. Запичаме, докато белтъците побелеят и забулят жълтъците.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...