Продукти:
• 800 г агнешко месо
• 800 г пресни картофи
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 с.л. нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, посоляваме го и заливаме с половината масло. Печем го в умерена фурна до зачервяване.
Прибавяме обелените и нарязани картофи и наливаме останалата мазнина и топла вода, колкото да покрие продуктите. Допичаме в умерена фурна около половин час, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...