Продукти: (за 4-6 порции)
• 250 г телешко було
• 750 г телешко месо
• 150 г лой
• 100 г краве масло
• половин яйце
• 1,5 кг картофи
• 2 филии сух бял хляб
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 500 г зелени домати
• няколко люти пиперки
• чесън, риган
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обираме месото и лойта от костите, нарязваме на парчета и накълцваме със сатър. Прибавяме накиснатия в млякото сух хляб, счукания чесън, малко масло, риган и сол. Добавяме яйцето и омесваме всичко добре. Оформяме хлебче, което завиваме в булото и слагаме в пръстен гювеч.
Наоколо нареждаме нарязаните на филийки картофи и зелени домати. Посоляваме, заливаме с разтопеното масло и малко вода, захлупваме и печем около 2 часа в умерена фурна. Нарязваме готовото руло и го поднасяме в гювеча, в който сме го приготвили.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...