Кулинарни рецепти » Шоколадов крем Ефир

 Шоколадов крем Ефир

Продукти: (за 4 порции)

• 180 г шоколад
• 4 яйца
• 2/3 пакетче краве масло
• 80 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Разтопяваме шоколада на водна баня и докато е още на огъня, прибавяме към него маслото, а след това и жълтъците, които предварително сме разбили със захарта.

Кипваме сместа за момент, колкото да изгуби вкуса на суров жълтък, и при непрекъснато леко бъркане прибавяме разбитите на сняг белтъци. След това веднага отстраняваме от огъня и оставяме крема да се охлажда 2-3 часа в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало