Продукти:
• 500 г кайма
• 6 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, прибавяме каймата, ориза и наситнения магданоз. Посоляваме, подправяме с черния пипер и пържим още няколко минути.
После наливаме половината от млякото, което сме смесили с разбитите яйца. Прехвърляме ястието в намаслена тавичка и заливаме с останалата млечно-яйчна смес. Печем на 250°С до златистокафяво.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...