Продукти:
• 500 г кайма
• 6 с.л. олио
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 л прясно мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане прозрачен, прибавяме каймата, ориза и наситнения магданоз. Посоляваме, подправяме с черния пипер и пържим още няколко минути.
После наливаме половината от млякото, което сме смесили с разбитите яйца. Прехвърляме ястието в намаслена тавичка и заливаме с останалата млечно-яйчна смес. Печем на 250°С до златистокафяво.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...