Кулинарни рецепти » Класически ростбиф

 Класически ростбиф
(Англия)

Продукти:

• 1 кг месо от телешки гърди
• сол
• мазнина

Начин на приготвяне:

Слагаме месото в тавичка, без да го солим и да го начукваме, с малко мазнина. Поставяме го в силно загрята фурна, за да се запече от всички страни и да се образува хрупкава коричка.

След 10 мин посоляваме и обливаме с отделения сок. Задушаваме още 15 мин на слаб огън. Вътре готовият ростбиф трябва да е сочен и розов.

Сервираме го цял. Най-добрата му гарнитура е йоркширският пудинг.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало