Продукти:
• 1 кг обезкостен бут
• 1 кофичка кисело мляко
• 200 г топено сирене
• 350 г гъби, 1 зелена чушка
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1/3 пакетче краве масло
• чубрица, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Гъбите, лука, чушката и парченцата топено сирене нарязваме на ситно. Бута режем на парчета, колкото кибритена кутийка.
Смесваме киселото мляко, лука, чушката, олиото, гъбите и маслото. Наливаме вода, колкото киселото мляко и подправяме със сол, чубрица и черен пипер.
В глинен гювеч редуваме парченца бут с парченца топено сирене, като всеки ред заливаме със зеленчуковата смес. Продължаваме, докато продуктите свършат.
Захлупваме и печем 2 – 2 1/2 часа във фурна, загрята до 200 градуса.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...