Продукти: (за 4 порции)
• 8 свински пържолки
• 50 г краве масло
• 150 г пушено сирене
• 1 кофичка кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко пържолките и ги натриваме с черен пипер и сол.
Намазваме дъното на йенска тенджера с масло и нареждаме в нея 1 ред пържолки. Отгоре покриваме с тънки филийки пушено сирене. Нареждаме втори ред пържолки и отново покриваме с пушено сирене. Слагаме тук там парченца масло. Разбиваме киселото мляко с малко вода и заливаме пържолките с него.
Захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...