Продукти:
• 500 г кайма
• 2 кренвирша
• 200 г телешки салам
• 100 г пушено сирене
• 100 г кашкавал
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 сварено яйце
• 1 филия сух хляб
• 1 глава лук
• 60 г краве масло
• магданоз, копър, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязания лук, суровото яйце и подправките. Прибавяме останалите продукти (без маслото), нарязани на ситно, и отново омесваме.
С маслото намазваме обилно продълговата форма за кекс и разстиламе вътре приготвената смес. Печем рулото в силна фурна.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...