Продукти:
• 400 г сварено пилешко месо /или пушено пиле/
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 домата
• 4 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме ориза във вряща подсолена вода и варим 15 мин. Изплакваме със студена вода и го отцеждаме.
Почистваме пилешкото месо от кожата и го накъсваме на малки парчета. Смесваме го с ориза и нарязаните на кубчета домати.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме със смес от олио, лимонов сок и сол.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...