Продукти:
• 500 г език
• 300 г картофи
• 100 г моркови
• 150 г кисели краставички
• 4 яйца
• 100 мл олио
• 2 лимона
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика с ароматните подправки и лука. Изваждаме го от бульона, заливаме със студена вода и обелваме.
Отделно сваряваме картофите и морковите и ги нарязваме на кубчета или ивички. Размесваме продуктите, посоляваме, заливаме с лимонов сок и олио. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Объркваме всичко добре и поднасяме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...