Продукти:
• 200 г шунка
• 200 г консервиран ананас
• 300 г грах (консервиран)
• 1 зелена салата
За соса:
• 400 мл сос тартар
• 1 с.л. соев сос
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме салатата, отделяме няколко листа, които слагаме в чинията, а останалите нарязваме на дребно.
Ананаса и шунката нарязваме на кубчета и разбъркваме със салатата. Добавяме граха и отново разбъркваме. Слагаме сол и черен пипер на вкус.
Изсипваме сместа върху листата от салатата. Разбъркваме соса тартар със соевия сос и заливаме салатата.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...