Продукти:
• 500г телешко филе
• 1-2 салати или 150г прясно зеле
• краставица
• 1 глава червен лук
• с.л. натрошено сирене
• 8 маслини
За заливката:
• 5 с.л. лимонов сок
• 3с.л. зехтин
• 1ч.л. риган
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Запичаме месото на скара около 20 мин, след което го нарязваме на пръчици.
Смесваме продуктите за заливката. Прибавяме месото и нарязаните зеле, краставица и лук. Поръсваме със сиренето и украсяваме с маслините.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...