Кулинарни рецепти » Картофи плакия

 Картофи плакия

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 8 с.л. олио
• 2 моркова
• 1 главичка лук
• 1 парче целина
• 4 домата
• 5 скилидки чесън
• половин лимон
• черен пипер, магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, целината и морковите на дребно и ги задушаваме в мазнината и малко вода до омекване.

Обелваме картофите и ги нарязваме на средно дебели кръгчета.

Смезваме задушените зеленчуци с картофите, посоляваме, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Отгоре нареждаме кръгчета от доматите и полукръчета от лимона, на който сме обелили кората.

Заливаме ястието с малко гореща вода, поръсваме със смес от нарязаните на кръгчета скилидки чесън и част от дребно нарязаните магданоз и копър.

Печем в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с останалата част от копъра и магданоза.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало