Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг картофи
• 8 с.л. олио
• 2 моркова
• 1 главичка лук
• 1 парче целина
• 4 домата
• 5 скилидки чесън
• половин лимон
• черен пипер, магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, целината и морковите на дребно и ги задушаваме в мазнината и малко вода до омекване.
Обелваме картофите и ги нарязваме на средно дебели кръгчета.
Смезваме задушените зеленчуци с картофите, посоляваме, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Отгоре нареждаме кръгчета от доматите и полукръчета от лимона, на който сме обелили кората.
Заливаме ястието с малко гореща вода, поръсваме със смес от нарязаните на кръгчета скилидки чесън и част от дребно нарязаните магданоз и копър.
Печем в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с останалата част от копъра и магданоза.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...