Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кисела зелка
• 1 ч.ч. ориз
• 150 мл олио
• 3-4 глави лук
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината. Прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен.
В останалото олио и 2-3 с.л. вода /или зелев сок/ задушаваме ситно нарязаното зеле. Когато зелето омекне, прибавяме ориза, прехвърляме сместа в тавичка и печем 20 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...