Кулинарни рецепти » Праз в гювечета

 Праз в гювечета

Прoдукти:

• бялата част на 7-8 стръка праз лук
• 150 г настърган кашкавал
• 6 с.л. олио
• по 1 яйце за всяко гювече
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно праза и поръсваме със сол и черен пипер. Задушаваме в олиото до омекване. Наръсваме с червен пипер и разпределяме нарязания праз в гювечетата.

Правим с лъжица вдлъбнатина в средата и чукваме по 1 яйце във всяка порция. Наръсваме с кашкавал и запичаме в загрята фурна за около 10-12 минути. Поднасяме с кисели краставички.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало