Кулинарни рецепти » Кашкавал с бешамел

 Кашкавал с бешамел

Продукти: (за 6 порции)

• 4 с.л. масло
• 4 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 5 яйца
• 400 г кашкавал
• галета, черен пипер
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме я на гладка каша с хладкото мляко. Подправяме със сол, черен пипер и магданоз и оставяме да поизстине. Прибавяме 2 жълтъка и разбъркваме.

Белтъците сваряваме заедно с другите 3 яйца и наситняваме. Заедно с настъргания кашкавал ги прибавяме в кашата. Изсипваме сместа в намаслена тавичка, наръсваме с галета, отгоре разпределяме люспички масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало