Кулинарни рецепти » Кашкавал с бешамел

 Кашкавал с бешамел

Продукти: (за 6 порции)

• 4 с.л. масло
• 4 с.л. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 5 яйца
• 400 г кашкавал
• галета, черен пипер
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме я на гладка каша с хладкото мляко. Подправяме със сол, черен пипер и магданоз и оставяме да поизстине. Прибавяме 2 жълтъка и разбъркваме.

Белтъците сваряваме заедно с другите 3 яйца и наситняваме. Заедно с настъргания кашкавал ги прибавяме в кашата. Изсипваме сместа в намаслена тавичка, наръсваме с галета, отгоре разпределяме люспички масло и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало