Кулинарни рецепти » Сирене по родопски

 Сирене по родопски

Продукти: (за 1 порция)

• 200 г сирене
• 1 с.л. краве масло
• 1 яйце

Начин на приготвяне:

Обезсоляваме сиренето, като го нарязваме и го заливаме с вряла вода. Държим, докато водата изстине и го изваждаме, за да не поеме обратно солта.

На дъното на пръстено гювече слагаме маслото, а отгоре разстиламе натрошеното сирене. Захлупваме гювечето и го слагаме на силен огън. След 10 мин, когато сиренето омекне, намаляме огъня, отхлупваме гювечето и разбъркваме.

След още 3-4 мин прибавяме суровото яйце и разбъркваме, докато получим еднородна смес. Отново запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало