Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг тиквички
• 1 1/2 к.ч. олио
• 400 г сухар
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките и ги сваряваме цели в подсолена вода. Нарязваме ги на тънки филийки и ги нареждаме в пръстен съд.
Между тиквичките ръсим със ситно нарязан магданоз и черен пипер, а най-отгоре поръсваме със ситно натрошения и пресят сухар. Поливаме с олиото и запичаме до порозовяване в умерена фурна.
Поднасяме тиквичките студени, подправени с лимонов сок.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...