Продукти: (за 4 порции)
• 400 г сирене
• 4 домата
• 1 глава лук
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в 1 с.л. масло. Отстраняваме от огъня и прибавяме обелените и настъргани домати, натрошеното сирене и разбитите яйца.
Разбъркваме и разпределяме сместа в 4 гювечета, на дъното на които сме сложили парченца от маслото. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...