Продукти: (за 4 порции)
• 8 твърди средно големи домата
• 4 с.л. краве масло
• 2-3 малки глави лук
• 150-200 г овче сирене
• 1 яйце, магданоз
• 3-4 с.л. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачета на доматите, издълбаваме сърцевината им и ги обръщаме, за да се отцедят.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме сърцевината от доматите и капачетата, задушаваме, след което пасираме.
Натрошаваме сиренето, прибавяме разбитото яйце, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер и пълним доматите с тази смес.
Нареждаме ги в тавичка, върху всеки домат слагаме парченце масло, заливаме с доматения сос и печем в умерена фурна, като внимаваме доматите да не се напукат.
Към края смесваме киселото мляко със соса и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...