Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма зелка
• 500 г картофи
• 250 мл олио
• черен пипер, сол
За заливката:
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на тънки ивици, посоляваме го, намачкваме го с ръце и го оставяме да престои 1 час.
В 1 к.ч. олио изпържваме нарязаните на филийки и посолени картофи.
В останалата мазнина и 1 к.ч. вода задушаваме зелето на слаб огън, докато омекне.
В намаслена тавичка нареждаме последователно пласт задушено зеле, пласт картофи, отново зеле и отново картофи. Отгоре заливаме с разбитите в прясното мляко яйца, посоляваме леко и запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...