Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. зрял фасул
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. счукан сухар
• 4 яйца
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. Сваряваме го в 4-5 ч.ч. подсолена вода, отцеждаме и го пасираме.
Към полученото пюре прибавяме олиото, счукания сухар, разбитите жълтъци, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Накрая прибавяме и разбитите на сняг белтъци. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.
Запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...