Продукти:
• 16 средно големи гъби
• 30 г обелени бадеми
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 4 скилидки нарязан чесън
• 2-3 стръка нарязан пресен лук
• 50 г сирене
• 1-2 с.л. олио
• черен и червен пипер
• къри, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме пънчетата от гъбите и ги нарязваме на ситно. Запържваме ги в олио заедно със счуканите бадеми, лука, чесъна и магданоза. Добавяме подправките и натрошеното сирене, разбъркваме и охлаждаме.
Пълним гъбите с тази смес и печем 20 минути на 180 градуса.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...