Продукти: (за 5 порции)
• 3 ч.ч. брашно
• 1 1/2 к.ч. вода
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. олио
• 15 г мая
• 1/2 ч.л. бакпулвер или сода бикарбонат
• сол
За сместа:
• 500 г спанак
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 2 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 яйце
• 5 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 100 г кашкавал
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Разреждаме млякото с водата и леко загряваме. Прибавяме натрошената мая и бъркаме до разтварянето й.
Смесваме брашното с бакпулвера и солта.
От брашното, млякото и олиото замесваме тесто, което разточваме на дебела кора, слагаме в тавичка, изчакваме около 15 мин да втаса и леко го запичаме във фурната.
Нарязваме на ситно спанака. Задушаваме го в олиото до омекване и оставяме да изстине. След това разбъркваме спанака с доматеното пюре, натрошеното сирене, яйцата и ситно нарязания джоджен.
Посоляваме на вкус и изсипваме сместа върху леко запеченото тесто. Покриваме с филийки от обелените домати и парченца от маслото, поръсваме с настъргания на едро ренде кашкавал. Допичаме в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...