Продукти: (за 5 порции)
• 1 буркан стерилизирани картофи
• 100 г сирене
• 30 г кашкавал
• 1 к.ч. олио
• 50 г краве масло
• 3 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 5 с.л. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме картофите и ги нарязваме на кубчета или ги настъргваме на едро ренде.
Натрошаваме сиренето и го смесваме с по-голямата част от олиото и със смлян черен пипер.
В разтопеното масло запържваме до златисто брашното, след което го разреждаме с прясното мляко, докато получим рядка кашица. Оставяме да заври, отстраняваме от огъня и постепенно прибавяме яйцата. Посоляваме.
Намазваме тавичка с останалото олио, нареждаме на дъното половината от картофите, отгоре разстиламе сиренето и покриваме с останалите картофи. Заливаме с приготвения сос, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме до леко зачервяване в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...