Продукти:
• 12-16 сухи чушки
• 4-5 връзки лапад
• 2 глави лук
• 2-3 домата от консерва
• 250 г натрошено сирене
• 50 г ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
За заливката:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Попарваме чушките в гореща вода, за да омекнат. Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно лапада и лука. Задушаваме ги в олиото и малко вода.
Щом поомекнат, прибавяме ориза, наливаме малко гореща вода и задушаваме 5-6 мин. Сипваме натрошеното сирене и пасираните домати, посоляваме, поръсваме червения и черния пипер и разбъркваме.
Напълваме чушките с приготвената смес и ги нареждаме в намаслена тавичка, заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко и малко вода, и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...