Кулинарни рецепти » Пълнени домати в гювече

 Пълнени домати в гювече

Продукти:

• 1 кг домати
• 250 г кашкавал
• 8 яйца
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме доматите и леко ги посоляваме. Нареждаме ги в намаслени глинени гювечета и слагаме във всеки по парченце масло.

Леко ги запичаме във фурната, след което счукваме във всеки домат по едно яйце и поръсваме с черен пипер и настърган кашкавал. Връщаме гювечетата във фурната и печем до готовност.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало