Кулинарни рецепти » Пълнени домати в гювече

 Пълнени домати в гювече

Продукти:

• 1 кг домати
• 250 г кашкавал
• 8 яйца
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Издълбаваме доматите и леко ги посоляваме. Нареждаме ги в намаслени глинени гювечета и слагаме във всеки по парченце масло.

Леко ги запичаме във фурната, след което счукваме във всеки домат по едно яйце и поръсваме с черен пипер и настърган кашкавал. Връщаме гювечетата във фурната и печем до готовност.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало