Кулинарни рецепти » Печен боб с лук и моркови

 Печен боб с лук и моркови

Продукти: (за 4-5 порции)

• 400 г сварен боб
• 6-7 глави лук
• 2-3 моркова
• 3-4 с.л. зехтин или масло
• 1/2 с.л. пудра захар
• сол,
• брашно за поръсване
• маслини за гарниране

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки, а морковите много на ситно и ги изпържваме в мазнината. По време на пърженето наръсваме лука с пудрата захар.

Настиламе бобен пласт в намаслена тавичка, посоляваме, покриваме плътно с лучено-морковената смес, наливаме малко топла водичка, отгоре наръсваме с брашно и печем до приятно зачервяване.

Гарнираме с маслини и сервираме печивото топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало