Продукти: (за 4 порции)
• 8 ангинара
• 2 моркова
• 4 глави лук
• 1 глава целина
• 4 картофа
• 4 домата
• 1 ч.ч. олио
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ангинарите, отрязваме капачета от едната страна и ги издълбаваме. Посоляваме леко отвътре.
Нарязваме морковите, целината и картофите на парчета.
Запържваме с част от мазнината ситно нарязания лук, прибавяме целината, морковите и картофите.
Нарязваме вътрешността на ангинарите на кубчета и я задушаваме 15 мин в загрята мазнина. Прибавяме целината, морковите и картофите, черен пипер, ситно нарязани магданаз и джоджен. Посоляваме, разбъркваме и с получената смес пълним ангинарите.
Захлупваме ги с капачетата, нареждаме ги тавичка, изсипваме обелените и настъргани домати, наливаме малко олио и 1 ч.ч. гореща подсолена вода и печем, докато останат на мазнина.
Нареждаме готовите ангинари в плато, отстраняваме капачетата и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...