Кулинарни рецепти » Перуански зеленчуци по градинарски

 Перуански зеленчуци по градинарски

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 картофа
• 2-3 моркова
• 1 малка тиквичка
• 1 шепа грах
• 200 г зелен фасул
• 100 мл прясно мляко
• 3 с. л. разтопено краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените картофи и тиквички на кубчета, зеления фасул - на малки парченца, остърганите моркови - на полукръгчета. З

адушаваме зеленчуците поотделно с малко вода и сол. Когато омекнат, ги отцеждаме добре и ги смесваме. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заливаме с прясното мляко.

Разбъркваме хлебните трохи с кашкавала, поръсваме с черния пипер и разпределяме равномерно тази смес върху зеленчуците. Накрая поливаме с предварително разтопеното масло.

Запичаме в умерена фурна около 15-20 мин. Ястието може да се консумира и топло, и студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало