Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 картофа
• 2-3 моркова
• 1 малка тиквичка
• 1 шепа грах
• 200 г зелен фасул
• 100 мл прясно мляко
• 3 с. л. разтопено краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените картофи и тиквички на кубчета, зеления фасул - на малки парченца, остърганите моркови - на полукръгчета. З
адушаваме зеленчуците поотделно с малко вода и сол. Когато омекнат, ги отцеждаме добре и ги смесваме. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заливаме с прясното мляко.
Разбъркваме хлебните трохи с кашкавала, поръсваме с черния пипер и разпределяме равномерно тази смес върху зеленчуците. Накрая поливаме с предварително разтопеното масло.
Запичаме в умерена фурна около 15-20 мин. Ястието може да се консумира и топло, и студено.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...