Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 3-4 моркова
• 1 глава лук
• 2 карамфилчета
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• смлян черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го варим в подсолена вода заедно с целите моркови, обелената глава лук, в която сме забили карамфилчетата, дафиновия лист и зрънцата черен пипер.
Изваждаме месото, прецеждаме 500 мл от бульона и го слагаме на огъня. Прибавяме брашното, размито в малко бульон, наливаме виното и при непрекъснато бъркане варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Накрая опитваме на сол, подправяме с черен пипер и заливаме порциите месо.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...