Кулинарни рецепти » Варена пуйка със сос

 Варена пуйка със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг месо от пуйка
• 3-4 моркова
• 1 глава лук
• 2 карамфилчета
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го варим в подсолена вода заедно с целите моркови, обелената глава лук, в която сме забили карамфилчетата, дафиновия лист и зрънцата черен пипер.

Изваждаме месото, прецеждаме 500 мл от бульона и го слагаме на огъня. Прибавяме брашното, размито в малко бульон, наливаме виното и при непрекъснато бъркане варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Накрая опитваме на сол, подправяме с черен пипер и заливаме порциите месо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало