Кулинарни рецепти » Пилешки кюфтенца Бял нефрит

 Пилешки кюфтенца Бял нефрит
/Китай/

Продукти:

• 100 г пилешки гърди
• 6 белтъка
• четвърт глава лук
• 1 ч.ч. бульон
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. нишесте
• 1 непълна ч.л. джинджифил
• 1 непълна ч.л. сол
• 1 щипка захар

Начин на приготвяне:

Накъсваме месото на конци или го нарязваме на много дребни парченца. Разбиваме три белтъка с малко олио и сол и добавяме в тази смес пилешкото месо.

В друг съд разбиваме на пяна останалите три белтъка и ги прибавяме към месото. Разбъркваме всичко, докато стане на паста.

Слагаме на огъня 2 ч.ч. вода да заври. С лъжица пускаме във врящата вода по малко от пилешката паста. Щом топчетата се сварят, изваждаме ги с решетеста лъжица и ги слагаме в съд със студена вода.

Сгорещяваме 3 с.л. олио и в него запържваме ситно нарязания лук и джинджифила. Доливаме бульона, посоляваме на вкус, добавяме и захарта. Щом бульонът заври, пускаме вътре топчетата и оставяме ястието да ври няколко минути. Преди да снемем от огъня, добавяме нишестето, размито с малко вода, и оставяме сосът да се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало