Кулинарни рецепти » Панирано пиле в сос

 Панирано пиле в сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 яйце
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода и го нарязваме на порции. Разбиваме яйцето с брашното и малко сол и разреждаме с вода, за да получим каша с гъстота на палачинково тесто. Потапяме всяко парче месо в тази смес, после в галетата, а след това ги пържим в силно сгорещената мазнина, докато се зачервят от всички страни.

В същата мазнина запържваме 1 с.л. брашно и червения пипер и към тях прибавяме размитото в малко вода доматено пюре. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и прибавяме парчетата панирано пиле. Оставяме ги да се варят около 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало