Кулинарни рецепти » Пиле със студен бял сос

 Пиле със студен бял сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. брашно
• 100 г краве масло
• 15 г желатин
• 1 к.ч. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода и го оставяме да изстине в бульона. След това го обезкостяваме. Нарязваме месото на тънки и дълги филийки. Нареждаме ги в широка чиния като редуваме месото от бутчетата с филийки бяло месо.

Приготвяме сос от брашното, маслото и прецеден бульон от пилето. Варим соса 5-6 мин, прецеждаме, леко го охлаждаме и смесваме със сметаната. Разбъркваме леко и заливаме пилещкото месо с тази смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало