Продукти: (за 6 порции)
• 6 порции обезкостени пилешки гърди
• 3 с.л. олио
• 5 глави лук
• 4-5 домата
• 500 мл пилешки бульон
• 3 средно големи картофа
• 2-3 скилидки чесън
• лютив червен пипер
• 1 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Осоляваме пилешкото месо и го овалваме в брашното. Нагорещяваме 2с.л. олио в тиган и запържваме в него пилето и от двете страни, докато порозовее. Изваждаме го, прибавяме останалото олио и задушаваме нарязаният на ситно лук.
Добавяме обелените и настъргани домати, бульона, морковите, счукания чесън и червеният пипер. Отново връщаме месото в тигана и когато заври, намаляваме температурата и оставяме да покъкри 25 мин.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...