Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. олио
• 2 домата
• 4-5 стръка пресен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. брашно
• 7-8 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции.
В тенджера под налягане сипваме олиото и 1 к.ч. вода. Прибавяме пилето, обелените и настъргани домати, ситно нарязания лук, брашното, ситно нарязан магданоз, червения и черния пипер.
Посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...