Кулинарни рецепти » Пилешка каша с чесън

 Пилешка каша с чесън

Продукти: (за 6 порции)

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен от магданоз
• половин пакетче краве масло
• 6 с.л. брашно
• 6-7 скилидки чесън
• 1 ч.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето заедно с нарязаните на едро лук, морков, целина и магданозен корен. Отцеждаме, обезкостяваме и го нарязваме на дребни късчета.

Разтопяваме маслото и зъпържваме в него брашното, докато стане златисто. След това наливаме малко бульон от пилето и варим при непрекъснато бъркане, докато получим средно гъста каша.

Прибавяме ситно нарязаното пилешко месо, заедно с накълцаните скилидки чесън, посоляваме и отстраняваме от огъня. Накрая подправяме кашата с оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало