Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг патладжани
• 150 г ориз
• 150 мл олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 300 г домати
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Подбираме еднакви по големина патладжани, издълбаваме ги, посоляваме и оставяме да се престоят 10-15 минути. Отцеждаме ги от горчивия сок и ги полуизпържваме в част от мазнината.
В същата мазнина задушаваме до полуомекване лука, морковите и целината, нарязани на дребно, заедно с издълбаната вътрешност на патладжаните. Прибавяме ориза и задушаваме 5-6 мин. Прибавяме част от доматите, нарязани на дребни кубчета и наливаме малко гореща вода. Когато ориза набъбне, посоляваме сместа и я подправяме с черен пипер и дребно нарязан магданоз.
С готовата плънка напълваме изпържените патладжани. Нареждаме ги в тава, дъното на която е покрито с останалите домати, нарязани на кубчета, заливаме с останалото олио и печем, докато останат на мазнина.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...