Кулинарни рецепти » Картофи по френски

 Картофи по френски

Продукти: (за 6 порции)

• 2 кг картофи
• 250 г краве масло
• 1,5 л прясно мляко
• 1-2 яйца
• 200 г кашкавал
• 2-3 скилидки чесън
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме маслото и пържим в него нарязания на тънки филийки чесън. Прехвърляме в тавичка и прибавяме обелените и нарязани на много тънки филийки картофи. Подправяме със сол и черен пипер.

Разбиваме яйцата с млякото, прибавяме настъргания кашкавал и с тази смес заливаме картофите. Печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало